10 Tips om paardrijden goedkoper te maken

10 Tips om paardrijden goedkoper te maken

Paardrijden kost veel geld en een paard of pony hebben nog heel veel meer. Toch zijn er allerlei manieren om geld te besparen op de beste sport die er is

1. Kleding doorschuiven


Tes is 9 en groeit natuurlijk als kool. Heel fijn, betekend dat ze gezond is, maar minder fijn voor mijn portemonnee. Bij ons op stal is het dan ook een goede gewoonte om kleding die de kinderen niet meer passen door te geven. Zowel paardrijkleding als gewone kleding. De kinderen regelen het vaak zelfs onderling. Zijn ze ergens uitgegroeid. Gaat alles in een tas en wordt aan een kleiner vriendinnetje gegeven. Ruimt in huis lekker op en zo maak je ook gelijk ruimte voor de kleding die je krijgt.


2. Tweedehands spullen kopen


Veel wordt doorgeschoven, maar dat nieuwe Animo wedstrijdjasje natuurlijk niet. De kosten daarvan zijn zo hoog, dat geef je niet weg. Duurde spullen worden onderling verkocht en gekocht en wat ik dan nog overhoud gaat op Marktplaats. Ik hoef zelf nooit iets van Marktplaats te kopen.
Iets nodig? Berichtje op Facebook
Soms heb je gewoon iets nodig, maar voordat ik naar de winkel ren, of in mijn geval de pc opstart om online iets aan te schaffen, zet ik eerst een berichtje op Facebook. Tussen mijn vrienden en vriendinnen zitten altijd wel mensen die dat precies nog hebben liggen of weten waar ik het goedkoop(er) kan kopen.

 

3. Alternatieven voor dure spullen voor je paard

 • Hoefolie -> pot nivea
 • Ruitersportzaak borstel voor verwijderen van haren -> rubber borsteltje van de Action
 • Leerdoekjes bij ruitersportzaak -> leerdoekjes van de Action of de Blokker
 • Mokzalf -> Bepathen
 • Magnesium pot van een paardenmerk -> zelf magnesium kopen, let hierbij wel echt heel erg goed op de hoeveelheden!

 

4. Vergeet impulsaankopen Google is je beste vriend

Vaak zie je dingen in de ruitersportzaak en dan denk je DAT moet ik hebben, ik wel in ieder geval. Zowel Rick als Tessa hebben geleerd, je hoeft het niet NU te hebben. Kijk even op het kaartje, of maak er een foto van en ga thuis lekker Googlen, in 9 van de 10 gevallen kun je het online goedkoper vinden.

 

5. Verzin niet alles zelf, vraag het even

Je laarzen moeten nieuwe hakken, je zadel is kapot, je paard moet naar de tandarts en ga zo maar door. Vergeet niet dat iedereen dat heeft. Het helpt echt om eerst even rond te vragen naar ervaringen en prijs/kwaliteit verhoudingen. Het hoeft voor mij niet altijd het goedkoopste, maar ik wil ook niet teveel betalen!

 

6. Investeren

Graag willen we allemaal geld besparen, ik ook. Alleen kijk wel uit, soms is goedkoop echt duurkoop. Toen wij Verona kochten kon ik haar zadel dat voor haar op maat gemaakt was overnemen. Dit koste een hele hoop geld extra. Onze toenmalige sponsor zei, je krijgt een zadel van ons. Dus ik heb het niet gedaan. Gevolg, enorm veel problemen en uiteindelijk heb ik een Passier gekocht om er van af te zijn. Belachelijk bedragen, maar het zadel ligt nu al bijna 2 jaar op haar en nooit meer problemen gehad. Uiteindelijk had ik echt veel goedkoper uit geweest als ik gewoon het zadel overgenomen had. Nu is de fysio geweest, de bitfitter, de veearts, verschillende zadelmakers en uiteindelijk de goede zadelmaker….

 

7. Deel met iemand spullen die je weinig gebruikt

Ik longeer maar 1x per week of soms helemaal niet. Een longeerzweep, dubbele lijnen, longeersingel en meer van die spullen heb ik dus maar heel weinig nodig. Dit zijn spullen die je dus samen met iemand kunt delen. Je hoeft niet alles zelf te hebben.

 

8. Ga samen op pad

Wil je op wedstrijd of ergens lekker buiten rijden? Zoek iemand die ook die kant op wil of gaat. Zo kun je de kosten van benzine, de trailer of de veewagen samen delen. 

 

9. Leen spullen

Veel dingen heb je maar heel weinig nodig. Een trailer bijvoorbeeld. Die kun je vaak huren, maar je kunt hem misschien ook wel van iemand lenen, of voor een kleiner bedrag huren.

 

10. Zorg goed voor je spullen

 

Het is zo verleidelijk om na het rijden alles zo in de kast te stoppen en naar huis te gaan… Maar even alles schoonmaken kost je 10 minuten extra en houdt je spullen veel langer goed. Repareer dingen direct als ze kapot zijn, of vervang direct die kapotte bilkoord. Zo blijven je spullen in top conditie en dat scheelt je uiteindelijk een hoop geld voor grotere reparaties of dat je het nieuw moet kopen.

 

Heb jij nog geld besparende tips? Laat ze hier onder achter! Ik en waarschijnlijk ook andere mensen zullen hier heel blij van worden!

Reacties

 1. Jasmijn Jasmijn

  Ik geef mijn oude paardrij kleding nooit weg ik ga mijn paardrij kleding sparen om weg te geven aan stichting de paardenkamp want het geld dat ze er voor krijgen gebruiken ze voor de paarden.

 2. Elize Elize

  Je kan ook zelf vliegenspray maaken dat scheelt ook heel veel geld of je kan ook mensen natie klit gebruiken voor de staart en manen dat werkt met zo goed en je bent dan maar 2euro kwijt in plaats van 12euro

 3. Luna Luna

  Supeeeeeeer handig ik heb er zeker wat aan. Zeker omdat ik wel op paardrijden zit maar de spullen vinden ze toch wat duur.
  Ps. Jullie zijn geweldig

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.